PARTICIPA LA

CURSURI

 

Vino si tu la cursurile Asociatiei de Psihoterapie experientiala si hipnoterapie!

MAI MULTE

POTI DEVENI

MEMBRU

 

Informeaza-te sau contacteaza-ne pentru a afla cum sa devii membru al asociatiei.

mai multe

APEH.RO

Bine ati venit!

Speram sa va destindeti navigand pe site-ul nostru si sa gasiti informatiile pe care le cautati!

Mai mult

      Se spune că, zilnic, avem în jur de 70.000 de gânduri. Gândurile ne crează realitatea și totodată ne conturează pe noi ca persoana. În funcție de ceea ce gândim adoptăm o anumită atitudine față de tot ceea ce ne înconjoară. În funcție de gândurile noastre ne alegem prietenii, partenerii și drumul în viață. Iar pentru a schimba ceva în viața noastră trebuie să schimbăm mai întâi modul de a gândi pentru că gândul este cel care influențează realitatea.

      Comportamentele disfuncționale le modificăm prin modul de a gândi, de a ne raporta la evenimente, prin conştientizarea mecanismelor care ne fac să rămânem prinşi în anumite tipuri de reacţii. Prin gândire omul se autocunoaște, se dezvoltă, crează, transmite, iar felul de a gândi diferă la fiecare persoană în parte.

      Gândirea pozitivă și negativă

      Unii oameni consideră că gândirea pozitivă este doar un mod prin care ne amăgim și ne încurcăm singuri în timp ce alții cred că gândirea pozitivă ne ajută să ne descurcăm mai bine în viață, nefiind astfel doborâți de problemele întâmpinate.

      Atât gândirea pozitivă cât și cea negativă fac parte din stările psihologice normale ale unei persoane. În funcție de starea de spirit, înclinăm să privim lucrurile în bine sau în rau, dar trebuie sa fim constienți și de efectul acestor perspective. O gândire negativă va atrage evenimente neplacute în vreme ce o gândire pozitivă va atrage întâmplări pozitive și ne va oferi eficiență, satisfacție, succes și sentimentul de împlinire.